+36 30 989 7329 (8 - 18 h) rendeles@porkolde.hu

Guatemala

1875 Ft7500 Ft

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

A közép-amerikai ország őslakói a maják, hivatalos nyelv a spanyol, de máig elterjedten használják az indián nyelveket, az ország a hajdan volt Maja birodalom központja volt. 1523-ban Mexico felől törtek be a spanyolok és 1524-től mintegy 300 éven át a közép-amerikai spanyol gyarmatok egyfajta közigazgatási központja volt. Az ország első spanyol települését Guatemala-nak nevezték el. Az elnevezés indián eredetű, jelentése “farakások helye”. A név végzetszerűen kísértett, ugyanis Guatemala városát földrengés és iszapár is pusztította. A kávé termesztése a spanyol hódítóknak köszönhető.Az alapítók iránti tiszteletből megőrizte a Guatemala nevet, sőt az új fővárost is így keresztelte el. Az 1870-es évekre a kávé vált az ország legfontosabb termékévé.
Guatemala éghajlata, talaja, domborzata tökéletes a kávé termesztéséhez, mely adottságok biztosítják az itt termesztett kávé minőségét.
Szakértők többsége azt vallja, hogy az ország magasföldjeiről érkező, kiemelkedő minőségű babszemek a világ legfinomabb és legkülönlegesebb kávéi közé tartoznak. Ennek az is oka, hogy több tradicionális fajtát megőriztek és termesztenek ma is, a többi latin-amerikai országgal ellentétben. Ez megmagyarázza a guatemalai kávék általános csészeminőségét.
A Guatemala kávé jellemzője a fűszeres illat, az összetettség, csokoládé íz jegyekkel. Hölgy vásárlóink körében egyre népszerűbb.

További információk

Tömeg 250 g
Tömeg

1000g, 250g

Csomagolás

Normál Alu Tasak, Szelepes, Simítózáras Papír Tasak

Kiszerelés

Őrölt, Szemes

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Guatemala” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.