+36 30 989 7329 (8 - 18 h) rendeles@porkolde.hu

Mi is a kávé?

A coffea növény a Rubiaceae családjába tartozik. A kávé növényeket nehéz osztályba sorolni, mivel igen sokféle változatuk létezik. Az a két fajta, amivel a kereskedelmi forgalomban legtöbbször találkozhatunk az arabica (coffea arabica) illetve a robusta (coffea canophera).

Arabica

Az arabica a kávécserje egyik különleges és legrégebben ismert fajtája. Trópusi égövben, 900-2000méter tengerszint feletti magasságban termesztik. Ott érzi igazán jól magát, ahol bővelkedik a napsütéses órák száma. Érzékenyebben reagál az időjárási tényezőkre a robusta fajtáknál. Termesztése nagy odafigyelést igényel.

Vásárlás

Robusta

A kávécserje, mint növény a Rubiaceae (buzerfélék) fajták családjába tartozik, ennek a kávécserjének egy (növénytani) faja a robusta, melynek termése a kereskedelemben kapható kávék nagy részét adja. A robustát a trópusi égövben 0-900 méter tengerszint feletti magasságban termesztik. Magasabb a koffein tartalma az arabica fajtánál. A betegségekkel szemben sokkal ellenállóbb, ezért a  termesztése biztonságosabb és elterjedtebb.

Vásárlás

Blend

Különböző fajtájú kávék keveréke, mely egyedi íz világot alkot. A keverékek pontos aránya, a Pörkölde szakmai titka.

Vásárlás

TEKINTSE MEG TOVÁBBI TERMÉKEINK

Frissen pörkölt minőségi kávékból álló kínálatunkkal várjuk a kedves vásárlóinkat! Rendszeresen frissülő kínálatunkban biztosan megtalálja melyik az Ön számára ideális aroma!

Vásárlás